Pálinkafőzők, lepárló berendezések

PF30DT

30 (36) literes dupla falú, vízköpenyes, szigetelt multifunkcionális egylépcsős és kétlépcsős (egyutas és kétutas) desztilláló berendezés

Pár éve kifejlesztett desztilláló berendezéseink biztosítják, hogy alacsony hőmérsékleten történő hőkezeléssel energiatakarékos módon a lehető legjobb íz világgal rendelkező gyümölcspárlatát tudja elkészíteni egy főzéssel. Vastag (3mm) rozsdamentes belső főzőedény, rozsdamentes fedél, deflegmátorral, vastag (3mm) masszív szénacél köpeny, köpenyhőmérővel, feltöltő- ürítő csappal, nyomásmérővel, biztonsági szeleppel, visszacsapó szeleppel, ahol a vízköpeny gondoskodik a kíméletes, hő sokk nélküli főzésről. Réz toronyrendszerrel, (mely hollanderrel lecsavarozható és egy opcionálisan felárral rendelhető kétlépcsős toronyra cserélhető, mely lehetővé teszi a kétlépcsős (két utas ) főzést) rektifikáló kamrával, alsó külső és felső-belső toronyhűtéssel, átfolyós páracső köpenyhűtéssel, torony hőmérővel, hűtővíz hőmérővel, békazárral, gumitömítéssel a fedélben. A sokszög geometriára hajlított fal jobb termodinamikai tulajdonságokkal, nagyobb felülettel ruházza fel a desztilláló berendezést.

A dupla fal (vízfürdő) biztosítja, hogy a cefre nem kozmál le, illetve megvalósítja a kíméletes hő sokk nélküli főzést-, hőkezelést, mivel így fontos anyagok nem bomlanak el a főzés során, melyekkel a pálinka íz világát gazdagítjuk. Az egylépcsős toronyrendszer biztosítja a pálinka finomítás nélküli egyszeri lefőzését (Nem kell kétszer főzni) mindamellett gondoskodik az illóolajok megfelelő áthozataláról a párlatba, mely megadja a gyümölcspálinkákra jellemző jellegzetes illat és íz világot.
Az aromakosár  a deflegmátor alján, becsatolható módon kerül kialakításra. Ez egy rács, melynek szerepe, (mint a dúsító toronynak, vagy mint aroma kamrának) hogy a párlatunk útjába olyan illó olajokat, anyagokat tartalmazó növényeket, gyümölcsöket tudjunk elhelyezni, amiből a pálinkánkba úgy tudunk ízeket átörökíteni, hogy az nem színezi el, illetve nem édesíti meg a végterméket.

Elektromos fűtéssel is rendelhető. Kialakításra került továbbá a berendezés alsó részén egy speciális lángterelő lemez is. Új berendezéseink 20mm-es szigeteléssel, valamint 1,5mm-es festett lemezburkolattal készülnek. Továbbá a hűtőrendszeren beépítésre került szabályzócsap, új típusú marokanyás 4db szorítózár és a belső főzőedényzetben kialakított megnövelt hőcserélő vízköpeny átvezetések (4db 5/4″) is szériatartozékok. Mindezeken felül az elektromos előkészítés (megemelt alsó víztér, 6/4′ csonk ledugózva) is kialakításra került a berendezésen. (A kialakításnál lehetőség van a szigetelés, vagy a hőátvezető csövek elhagyására)

Befoglaló méret: 380x1500x380mm
Súly: ~58kg (üresen, vízköpeny töltet nélkül)
Űrtartalom(belső, cefre) bruttó 36,2L
Űrtartalom(belső cefre) nettó 31,734L
Köpeny víztérfogat: 16,5L

Elektromos fűtés kiépítése (opcionálisan rendelhető)
1db egyenként kapcsolható 3x1000w tehát összesen 3kw teljesítményű fűtőszállal 6/4″ menetes csatlakozással,
3db 16A kismegszakítóval dobozba szerelve, a berendezés testére építve.
Elektromos kiépítés ára elektronikus vezérléssel: 165.000,-Ft+ÁFA

PF50DT

50 (56) literes dupla falú, vízköpenyes, szigetelt multifunkcionális egylépcsős és kétlépcsős (egyutas és kétutas) desztilláló berendezés

Pár éve kifejlesztett desztilláló berendezéseink biztosítják, hogy alacsony hőmérsékleten történő hőkezeléssel energiatakarékos módon a lehető legjobb íz világgal rendelkező gyümölcspárlatát tudja elkészíteni egy főzéssel.
Vastag (3mm) rozsdamentes belső főzőedény, rozsdamentes fedél, deflegmátorral, vastag (3mm) masszív szénacél köpeny, köpenyhőmérővel, feltöltő- ürítő csappal, nyomásmérővel, biztonsági szeleppel, visszacsapó szeleppel, ahol a vízköpeny gondoskodik a kíméletes, hő sokk nélküli főzésről. Réz toronyrendszerrel, (mely hollanderrel lecsavarozható és egy opcionálisan felárral rendelhető kétlépcsős toronyra cserélhető, mely lehetővé teszi a kétlépcsős (két utas ) főzést) rektifikáló kamrával, alsó külső és felső-belső toronyhűtéssel, átfolyós páracső köpenyhűtéssel, torony hőmérővel, hűtővíz hőmérővel, békazárral, gumitömítéssel a fedélben. A sokszög geometriára hajlított fal jobb termodinamikai tulajdonságokkal, nagyobb felülettel ruházza fel a desztilláló berendezést.
A dupla fal (vízfürdő) biztosítja, hogy a cefre nem kozmál le, illetve megvalósítja a kíméletes hő sokk nélküli főzést-, hőkezelést, mivel így fontos anyagok nem bomlanak el a főzés során, melyekkel a pálinka íz világát gazdagítjuk. Az egylépcsős toronyrendszer biztosítja a pálinka finomítás nélküli egyszeri lefőzését (Nem kell kétszer főzni) mindamellett gondoskodik az illóolajok megfelelő áthozataláról a párlatba, mely megadja a gyümölcspálinkákra jellemző jellegzetes illat és íz világot.
Az aromakosár a deflegmátor alján, becsatolható módon kerül kialakításra. Ez egy rács, melynek szerepe, (mint a dúsító toronynak, vagy mint aroma kamrának) hogy a párlatunk útjába olyan illó olajokat, anyagokat tartalmazó növényeket, gyümölcsöket tudjunk elhelyezni, amiből a pálinkánkba úgy tudunk ízeket átörökíteni, hogy az nem színezi el, illetve nem édesíti meg a végterméket.
Elektromos fűtéssel is rendelhető. Kialakításra került továbbá a berendezés alsó részén egy speciális lángterelő lemez is.
Új berendezéseink 20mm-es szigeteléssel, valamint 1,5mm-es festett lemezburkolattal készülnek.
Továbbá a hűtőrendszeren beépítésre került szabályzócsap, új típusú marokanyás 4db szorítózár és a belső főzőedényzetben kialakított megnövelt hőcserélő vízköpeny átvezetések (4db 5/4″) is szériatartozékok.
Mindezeken felül az elektromos előkészítés (megemelt alsó víztér, 6/4′ csonk ledugózva) is kialakításra került a berendezésen.
(A kialakításnál lehetőség van a szigetelés, vagy a hőátvezető csövek elhagyására)

Befoglaló méret: 430x1650x430mm
Súly: ~63kg
Űrtartalom(belső, cefre) bruttó 56,72L
Űrtartalom(belső cefre) nettó 50 – 53,096L
Köpeny víztérfogat: 26,5L

Elektromos fűtés kiépítése (opcionálisan rendelhető)
1db egyenként kapcsolható 3x1000w tehát összesen 3kw teljesítményű fűtőszállal 6/4″ menetes csatlakozással,
3db 16A kismegszakítóval dobozba szerelve, a berendezés testére építve, elektronikus hőfokkapcsolóval és teljesítmény szabályzóval.
Elektromos kiépítés ára elektronikus vezérléssel: 165.000,-Ft+ÁFA

PF75DT

75 (79) literes dupla falú, vízköpenyes, szigetelt multifunkcionális egylépcsős és kétlépcsős (egyutas és kétutas) desztilláló berendezés

Pár éve kifejlesztett desztilláló berendezéseink biztosítják, hogy alacsony hőmérsékleten történő hőkezeléssel energiatakarékos módon a lehető legjobb íz világgal rendelkező gyümölcspárlatát tudja elkészíteni egy főzéssel. Vastag (3mm) rozsdamentes belső főzőedény, rozsdamentes fedél, deflegmátorral, vastag (3mm) masszív szénacél köpeny, köpenyhőmérővel, feltöltő- ürítő csappal, nyomásmérővel, biztonsági szeleppel, visszacsapó szeleppel, ahol a vízköpeny gondoskodik a kíméletes, hő sokk nélküli főzésről. Réz toronyrendszerrel, (mely hollanderrel lecsavarozható és egy opcionálisan felárral rendelhető kétlépcsős toronyra cserélhető, mely lehetővé teszi a kétlépcsős (két utas ) főzést) rektifikáló kamrával, alsó külső és felső-belső toronyhűtéssel, átfolyós páracső köpenyhűtéssel, torony hőmérővel, hűtővíz hőmérővel, békazárral, gumitömítéssel a fedélben. A sokszög geometriára hajlított fal jobb termodinamikai tulajdonságokkal, nagyobb felülettel ruházza fel a desztilláló berendezést. A dupla fal (vízfürdő) biztosítja, hogy a cefre nem kozmál le, illetve megvalósítja a kíméletes hő sokk nélküli főzést-, hőkezelést, mivel így fontos anyagok nem bomlanak el a főzés során, melyekkel a pálinka íz világát gazdagítjuk. Az egylépcsős toronyrendszer biztosítja a pálinka finomítás nélküli egyszeri lefőzését (Nem kell kétszer főzni) mindamellett gondoskodik az illóolajok megfelelő áthozataláról a párlatba, mely megadja a gyümölcspálinkákra jellemző jellegzetes illat és íz világot. Az aromakosár a deflegmátor alján, becsatolható módon kerül kialakításra. Ez egy rács, melynek szerepe, (mint a dúsító toronynak, vagy mint aroma kamrának) hogy a párlatunk útjába olyan illó olajokat, anyagokat tartalmazó növényeket, gyümölcsöket tudjunk elhelyezni, amiből a pálinkánkba úgy tudunk ízeket átörökíteni, hogy az nem színezi el, illetve nem édesíti meg a végterméket. Elektromos fűtéssel is rendelhető. Kialakításra került továbbá a berendezés alsó részén egy speciális lángterelő lemez is. Új berendezéseink 20mm-es szigeteléssel, valamint 1,5mm-es festett lemezburkolattal készülnek. Továbbá a hűtőrendszeren beépítésre került szabályzócsap, új típusú marokanyás 4db szorítózár és a belső főzőedényzetben kialakított megnövelt hőcserélő vízköpeny átvezetések (4db 5/4″) is szériatartozékok. Mindezeken felül az elektromos előkészítés (megemelt alsó víztér, 6/4′ csonk ledugózva) is kialakításra került a berendezésen. (A kialakításnál lehetőség van a szigetelés, vagy a hőátvezető csövek elhagyására)

Befoglaló méret: 500x2000x500mm
Súly (nettó): ~67kg
Űrtartalom(belső, cefre) bruttó 78,72L
Űrtartalom(belső cefre) nettó .74,78-75,02L
Köpeny víztérfogat: 31,5L

Elektromos fűtés kiépítése (opcionálisan rendelhető)
1db egyenként kapcsolható 3x1500w tehát összesen 4,5kw teljesítményű fűtőszállal 6/4″ menetes csatlakozással,
3db 16A kismegszakítóval dobozba szerelve, a berendezés testére építve, elektronikus hőfokkapcsolóval és teljesítmény szabályzóval.

Elektromos kiépítés ára elektronikus vezérléssel: 95.000,-Ft+ÁFA

PF90DT

90 (98) literes dupla falú, vízköpenyes, szigetelt multifunkcionális egylépcsős és kétlépcsős (egyutas és kétutas) desztilláló berendezés

Pár éve kifejlesztett desztilláló berendezéseink biztosítják, hogy alacsony hőmérsékleten történő hőkezeléssel energiatakarékos módon a lehető legjobb íz világgal rendelkező gyümölcspárlatát tudja elkészíteni egy főzéssel. Vastag (3mm) rozsdamentes belső főzőedény, rozsdamentes fedél, deflegmátorral, vastag (3mm) masszív szénacél köpeny, köpenyhőmérővel, feltöltő- ürítő csappal, nyomásmérővel, biztonsági szeleppel, visszacsapó szeleppel, ahol a vízköpeny gondoskodik a kíméletes, hő sokk nélküli főzésről. Réz toronyrendszerrel, (mely hollanderrel lecsavarozható és egy opcionálisan felárral rendelhető kétlépcsős toronyra cserélhető, mely lehetővé teszi a kétlépcsős (két utas ) főzést) rektifikáló kamrával, alsó külső és felső-belső toronyhűtéssel, átfolyós páracső köpenyhűtéssel, torony hőmérővel, hűtővíz hőmérővel, békazárral, gumitömítéssel a fedélben. A sokszög geometriára hajlított fal jobb termodinamikai tulajdonságokkal, nagyobb felülettel ruházza fel a desztilláló berendezést. A dupla fal (vízfürdő) biztosítja, hogy a cefre nem kozmál le, illetve megvalósítja a kíméletes hő sokk nélküli főzést-, hőkezelést, mivel így fontos anyagok nem bomlanak el a főzés során, melyekkel a pálinka íz világát gazdagítjuk. Az egylépcsős toronyrendszer biztosítja a pálinka finomítás nélküli egyszeri lefőzését (Nem kell kétszer főzni) mindamellett gondoskodik az illóolajok megfelelő áthozataláról a párlatba, mely megadja a gyümölcspálinkákra jellemző jellegzetes illat és íz világot. Az aromakosár a deflegmátor alján, becsatolható módon kerül kialakításra. Ez egy rács, melynek szerepe, (mint a dúsító toronynak, vagy mint aroma kamrának) hogy a párlatunk útjába olyan illó olajokat, anyagokat tartalmazó növényeket, gyümölcsöket tudjunk elhelyezni, amiből a pálinkánkba úgy tudunk ízeket átörökíteni, hogy az nem színezi el, illetve nem édesíti meg a végterméket. Elektromos fűtéssel is rendelhető. Kialakításra került továbbá a berendezés alsó részén egy speciális lángterelő lemez is. Új berendezéseink 20mm-es szigeteléssel, valamint 1,5mm-es festett lemezburkolattal készülnek. Továbbá a hűtőrendszeren beépítésre került szabályzócsap, új típusú marokanyás 4db szorítózár és a belső főzőedényzetben kialakított megnövelt hőcserélő vízköpeny átvezetések (4db 5/4″) is szériatartozékok. Mindezeken felül az elektromos előkészítés (megemelt alsó víztér, 6/4′ csonk ledugózva) is kialakításra került a berendezésen. (A kialakításnál lehetőség van a szigetelés, vagy a hőátvezető csövek elhagyására)

Befoglaló méret: 500x2320x500mm
Súly: ~88kg
Űrtartalom(belső, cefre) bruttó 98,475L
Űrtartalom(belső cefre) nettó 92,929L
Köpeny víztérfogat: 34,5L

Elektromos fűtés kiépítése (opcionálisan rendelhető)
1db egyenként kapcsolható 3x1500w tehát összesen 4,5kw teljesítményű fűtőszállal 6/4″ menetes csatlakozással,
3db 16A kismegszakítóval dobozba szerelve, a berendezés testére építve, elektronikus hőfokkapcsolóval és teljesítmény szabályzóval.

Elektromos kiépítés ára elektronikus vezérléssel: 165.000,-Ft+ÁFA

Egyéb általunk gyártott lepárló berendezések

A Tér(d)hajlító pálinkafőzőcsalád termékei 19.1

Kétlépcsős hagyományos (szimpla falú) kisüsti (veloce) változat:

1mm-es rozsdamentes főzőedény, 1mm-es rozsdamentes fedél menetes zárral, gumitömítéssel, réz toronnyal, hűtővíz hőmérővel, páracső köpenyhűtéssel, 3/8” menetes leeresztő csatlakozás, menetes dugó, csap.

– 10 L……………….115.500,- Ft
– 25 L……………….155.000,- Ft
– 50 L……………….195.000,- Ft
– 100 L……………..235.000,- Ft

hűtővíz hőmérővel

Kétlépcsős hagyományos (szimpla falú) kisüsti változat PF-2T:

3mm-es rozsdamentes főzőedény, 3mm-es rozsdamentes fedél deflegmátorral, marokanyás szorítózárral, gumitömítéssel, réz toronnyal, átfolyó páracső köpenyhűtéssel (Liebig hűtő), hűtővíz hőmérővel.

PF25-2T
Kétlépcsős, vastagfalú, 25 literes lepárló berendezés (pálinkafőző, desztilláló)
– Befoglaló méret: 420(520)mmx1050mmx400mm
– súly: 18kg
– Űrtartalom: 25 liter (27,23)
– Vörösréz toronnyal
– Átfolyó páracsőhűtéssel (Liebig hűtés)
– Hűtővíz hőmérővel
– Kupola hőmérővel
– Cefre hőmérővel
– Marokanyás szorítózárral (4db)
– Habosított szilikon fedéltömítéssel
– Hűtővíz szabályzó csappal
– Test anyagvastagsága: 3mm RM
– Szimpla falú
– Mineralizált leégésgátlóval
– Gázzsámoly fűtéssel
– Leeresztő csonkkal

Kétlépcsős dupla falú professzionális változat:

3mm-es rozsdamentes főzőedény, 3mm-es szénacél külső köpeny szerelvényekkel, köpenyhőmérővel,leeresztő-feltöltő csappal és csonkkal, felső feltöltő csonk szerelvénnyel, biztonsági szeleppel, nyomásmérővel, 1,5mm-es szinterezett szigetelőburkolattal, alatta 20mm-es szigetelő gyapottal, lángterelő szoknyával, elektromos előkészítéssel, 3mm-es rozsdamentes fedél-kupola deflegmátorral, -aromakosárráa (aromakamra), békazárral, gumitömítéssel, réz tornyrendszerrel, a toronyban rektifikáló kamrával, külső spirálhűtővel, belső-felső spirálhűtővel, a toronyhőmérővel, hűtővíz hőmérővel, páracső köpenyhűtéssel, 2” cefreleeresztő belső menetes rozsdamentes csonkkal.hűtővíz hőmérővel, páracső köpenyhűtéssel, 2” cefreleeresztő belső menetes csonkkal, csappal.

– 30 L……………….545.000,- Ft
– 50 L……………….605.000,- Ft
– 75 L……………….655.000,- Ft
– 90 L……………….720.000,- Ft

Golyóscsap: szériatartozék

Egylépcsős dupla falú professzionális változat:

3mm-es rozsdamentes főzőedény, 3mm-es szénacél külső köpeny szerelvényekkel, köpenyhőmérővel,leeresztő-feltöltő csappal és csonkkal, felső feltöltő csonk szerelvénnyel, biztonsági szeleppel, 1,5mm-es szinterezett szigetelő burkolattal, 20mm-es szigeteléssel, lángterelő szoknyával, elektromos előkészítéssel, nyomásmérővel,3mm-es rozsdamentes fedél-kupola, békazárral, gumi tömítéssel, réz toronnyal, hűtővíz hőmérővel, páracső köpenyhűtéssel, 2” cefreleeresztő belső menetes csonkkal, csappal.

– 30 L……………….598.000,- Ft
– 50 L……………….655.500,- Ft
– 75 L……………….713.000,- Ft
– 90 L……………….770.500,- Ft

Egyedi elképzeléseknek is teret engedünk
Veloce típusok
×
×

Kosár