Szilárd tüzelőanyag (vegyes tüzelésű) berendezések

Alkalmas minden típusú éghető szilárd tüzelőanyag (pl.: fa, *fűrészpor, lignit, szén, és minden éghető hulladék) elégetésére. A berendezés alkalmas beltéri (kazánház) illetve épületen kívüli telepítésre. A nagy garatkapacitás miatt a rakodása napi egy alkalom, a hamu eltávolítása napi 1-2 alkalom a rostély mozgatásával. Üzeme lehet folyamatos, alsó hamuláda tisztítása 7-10 naponta. A különleges geometriájú kialakítás miatt az égés egy vékony határrétegen jön létre folyamatosan, ezáltal az adagolás automatikussá válik a gravitáció révén. Alacsony fogyasztás, alacsony káros anyag kibocsátás, működtetése különös szakértelmet nem igényel. *speciális egyedi rostély kialakítással.

A kazán két fő egységből áll: felső hőcserélő és garat, illetve alsó égetőmű.
Az alsó rész 8mm-es szénacél, a kritikus helyeken, illetve 3mm-es az egyéb részeknél.
A felső rész 3mm-es kazánlemezből készül. A huzat szabályzása hátul egy csapóajtóval történik, ami összeköttetésben áll az elmenő csonkhoz kapcsolt termosztatikus huzatszabályzóval (tartozék) illetve elől a hamuzó ajtón kialakított huzatszabályzón. Önnek nincs azzal gondja, hogy optimalizálja az égést, itt csupán a teljesítményt lehet szabályozni. Az égés minden körülmények között optimális lesz.

Számítógép vezérléssel is rendelhető a berendezés, ott a füstgáz és elmenő víz hőmérséklet valamint a szoba termosztát függvényében a kompjúter egy algoritmus segítségével változtatja egy hozzáépített ventillátor sebességét. A tetején pakoljuk a garatba az üzemanyagot, amit tulajdonképpen a berendezés így előre szárít. Nem füstöl vissza, hiszen az alsó rostély kialakítása és a megfelelő huzat, ezt nem teszi lehetővé. A begyújtáshoz egy begyújtó ajtó is kialakításra került alul.

Központi fűtésre köthető kazánok

Légfűtéses kazánok

Légfűtéses kandalló-kályha

×

Kosár