Kerti tűzhelyek, sütők, kemencék
Amerikai Barbecue. A hagyományos hővel történő faszenes grillezés mellett létezik még az USA-ból származó módszer, a füstölős grillezés is. Ez a fajta grillezési mód lehetővé teszi egy másfajta íz világ megismerését. Speciális tulajdonsága a füstölős grillnek, hogy 3 részből áll: fa tűztér, érlelő kamra, és füstölő kamra kéménnyel. A tűzet az égető kamrában fa segítségével hozzuk létre.
Az égető kamra, az érlelő kamra alatt található és ezzel összeköttetésben van. Az égés közben keletkező füst a kéményen keresztül az érlelő kamrába vezetődik. Így ha ebbe helyezzük a grillezendő finomságokat, ami lassú tűzön és forró füstben érlelődik. Ilyen módszerrel a grillezendő étel inkább füstölődik, mint direkt lángon sül. Ezáltal a húsok és a halak kíméletesebben készülnek el és alig kell forgatni őket, mivel a füst mindkét oldalát éri. A hús és a hal ez által sokkal szaftosabb marad , mint a tűz felett történő, direkt grillezésnél. A megégéstől ennél a módszernél nem kell tartani. Az egyszerűsége miatt bárki használhatja, nem fogja az ételt odaégetni.
Ezen kívül sokkal takarékosabb, mint a szenes módszer, mert a fa jóval olcsóbb és a füstölésnek köszönhetően kevesebbet is kell felhasználni. A fa fajtája szerint lehet változtatni az ételek ízein. Természetesen, akinek ez módszer nem jön be és a nálunk hagyományos módszert részesíti előnyben az hagyományos faszenes grillként is használhatja úgy is osztályon felül teljesít köszönhető a zárható tetőnek és kéményrendszernek!