Amerikai BBQ sütők
(szmókerek)

Mi is az amit a módszerről tudni kell:

Amerikai Barbecue. A hagyományos hővel történő faszenes grillezés mellett létezik még az USA-ból származó módszer, a füstölős grillezés is. Ez a fajta grillezési mód lehetővé teszi egy másfajta íz világ megismerését. Speciális tulajdonsága a füstölős grillnek, hogy 2 fő részből áll: fa, faszén tűztér, érlelő és füstölő kamra kéménnyel. A tűzet az égető kamrában fa segítségével hozzuk létre.

Az égető kamra, az érlelő kamra alatt található és ezzel összeköttetésben van. Az égés közben keletkező füst az átöblítőn keresztül az érlelő kamrába vezetődik és távozik a kéményen keresztül. Így ha ebbe helyezzük a grillezendő finomságokat, azok lassú tűzön és forró füstben érlelődik. Ilyen módszerrel a grillezendő étel inkább füstölődik, mint direkt lángon sül. Ezáltal az alapanyagok kíméletesebben készülnek el és alig kell forgatni őket, mivel a füst mindkét oldalát éri. Az ételek ez által sokkal szaftosabbak maradnak, mint a tűz felett történő, direkt grillezésnél. A megégéstől ennél a módszernél nem kell tartani. Az egyszerűsége miatt bárki használhatja, nem fogja az ételt odaégetni
A fa fajtája szerint lehet változtatni az ételek ízein.
Természetesen, akinek ez módszer nem jön be és a nálunk hagyományos módszert részesíti előnyben az hagyományos faszenes grillként is használhatja úgy is osztályon felül teljesít köszönhető a zárható tetőnek és kéményrendszernek!

×
×

Kosár