Pulled pork-pirog készítése

Pulled pork-pirog készítése

Pulled pork-pirog (пирог, пирожки)Már egy ideje szerettem volna kipróbálni, hogy milyen lehet pirog tésztába tépett malachúst tölteni, így egy keveset megmentettem a hétvégi sütésből.

Az emlékek kavalkádja rohant meg az első harapással. A hús dúsításához használt (a sütés során injektálásához és nedvesítésre szolgáló almaecet-almalé-marha alaplé (pici juhar sziruppal )) szósz azonnal eszembe juttatta az utcán (akkoriban még Szovjetúnióban) árusított húsos pirog (пирожки) ízét, de csak egy pillanatig, hogy utána átvegye a jól ismert füstös BBQ ízhatás a főszerepet. (Azt hiszem itt egy ponton sikerül gasztronómialilag összekötni a keletet a nyugattal.)

Természetesen készült lekvárral töltött is, mert hát hiszen az is megtalálható volt ám az utcai árusoknál annak idején. (Valahol a kvász-os (квас) tartály környékén….)(A képeken felfedezhető „burnt ends”-ből nem tudtam megmenteni semmit. Ez a család kedvence lett. 🙂 )

×
×

Kosár