Sütőink kategóriái és gyártása

Sütőink kategóriái és gyártása

Egy megfelelő tulajdonságokkal rendelkező sütő megtervezése jó minőségű alapanyagokból és hogy az kiválóan működjön nem is egyszerű feladat.

Anélkül, hogy unalmassá tenném ezt a bevezetőt, mindenképp tisztázni kell az általam tervezett és gyártott berendezésekkel kapcsolatban két alapvető dolgot.

Az ételek hőkezelése (sütése) a legősibb ételkészítési mód.

Napjainkban a sütési technológiákban egyre világosabban kezd elkülönülni a direkt hőn (lángon, parázson, faszénen, ez a grillezés) történő sütés az indirekt hőáramlással történő alacsony és közepes hőn (füstön ez a BBQ) vagy magasabb de indirekt hőn történő ételkészítés. (ez pedig a kemencés technológia)

Ahogy fentebb is említettem ezek a grill, a BBQ (vagy barbecue) – ebből is megkülönböztetjük az alacsony hőmérsékletű un. low & slow 90-12°C valamint a magas hőmérsékletű hot & fast 12-15°C technológiákat – és a kemencében történő étel készítési módokat.

A körültekintő alapanyagok és gyártástechnológia megválasztása mellett különös gondot fordítottunk az alapos tervezésre, méretezésre, mely nem csupán esztétikailag teszi egyedivé sütőinket, hanem biztosítja a könnyű és takarékos, többfunkciós kezelhetőséget.

×

Kosár