Egy megfelelő tulajdonságokkal rendelkező sütő megtervezése jó minőségű alapanyagokból és hogy az kiválóan működjön nem is egyszerű feladat.
Anélkül, hogy unalmassá tenném ezt a bevezetőt, mindenképp tisztázni kell az általam tervezett és gyártott berendezésekkel kapcsolatban két alapvető dolgot.
Az ételek hőkezelése (sütése) a legősibb ételkészítési mód.
Napjainkban a sütési technológiákban egyre világosabban kezd elkülönülni a direkt hőn (lángon, parázson, faszénen, ez a grillezés) történő sütés az indirekt hőáramlással történő alacsony és közepes hőn (füstön ez a BBQ) vagy magasabb de indirekt hőn történő ételkészítés. (ez pedig a kemencés technológia)
Ahogy fentebb is említettem ezek a grill, a BBQ (vagy barbecue) – ebből is megkülönböztetjük az alacsony hőmérsékletű un. low & slow 90-12°C valamint a magas hőmérsékletű hot & fast 12-15°C technológiákat – és a kemencében történő étel készítési módokat.
A körültekintő alapanyagok és gyártástechnológia megválasztása mellett különös gondot fordítottunk az alapos tervezésre, méretezésre, mely nem csupán esztétikailag teszi egyedivé sütőinket, hanem biztosítja a könnyű és takarékos, többfunkciós kezelhetőséget.